Nieuws

WordPress 6.6 is uit: dit is nieuw

02-08-2024 - WordPress 6.6 is gelanceerd. Een nieuwe versie betekent ook heel wat nieuwe mogelijkheden. Die ontdekken we in dit overzicht.

WordPress 6.6 is een feit. De tweede belangrijke release van het populaire CMS bevat opnieuw een pak updates die je helpen creatiever aan de slag te gaan met je WordPress-website. De belangrijkste zetten we hier voor je op een rijtje.

Extra kleurmogelijkheden voor blokthema's

In WordPress 6.6 kan je per thema meerdere kleurenpaletten of lettertypesets instellen. WordPress geeft je daarmee de onbeperkte vrijheid om een blokthema aan te passen naar jouw voorkeur, zonder daarvoor te morrelen in de code.

meer kleuren kiezen in blokthema's in WordPress 6.6

Voorvertoning van pagina's

De site editor heeft een nieuwe lay-out gekregen waarmee je een voorvertoning van pagina's kan bekijken. Naast de lijst van pagina's zie je ook hoe een specifieke pagina eruitziet voor je ze bewerkt. Je hoeft pagina's dus niet meer apart te openen om ze te bekijken.

nieuwe lay-out site editor wordpress

Plugin updates terugdraaien

Automatische updates vergemakkelijken het beheer van je plugins. Maar als zo'n update fout loopt, zet WordPress de plugin op non-actief. Vervelend, want je website heeft die functionaliteit nodig.

Dankzij de nieuwe rollback-functie in WordPress 6.6 is dat issue van de baan. Gaat het mis bij de update van een plugin, dan draait WordPress die terug naar de vroegere versie. Je website en plugins blijven werken, terwijl jij rustig nakijkt waar het precies misloopt.

Nieuwe designmogelijkheden

Elke grote WordPress-update krijgt nieuwe designmogelijkheden mee. Dat is ook nu het geval.

  • Je kan een achtergrondafbeelding instellen die op elke pagina van je website staat. Je kan meteen ook instellen hoe groot die moet zijn en hoe je de afbeelding wil aligneren op je website.

  • Met negatieve marges kan je overlap creëren tussen verschillende elementen, zoals een titel en afbeelding. Let wel op: wil je een negatieve waarde, dan moet je die manueel invullen.

  • Dankzij nieuwe schaduweffecten geef je knoppen of afbeeldingen een extra visuele touch.

Let op de PHP-versie

Vorig jaar stopte WordPress al met de ondersteuning van PHP 5.6 voor recente versies van het CMS. In WordPress 6.6 vallen ook PHP 7.0 en 7.1 uit de boot.

Vergeet dus niet de PHP-versie van je website aan te passen naar PHP 7.2 of recenter, wil je gebruik maken van de laatste WordPress-release.

Aan de slag met WordPress 6.6

In WordPress 6.6 vind je opnieuw meer ontwerpvrijheid en creatieve mogelijkheden. Onder de motorkap werd opnieuw gesleuteld om ervoor te zorgen dat de site editor sneller laadt en jij dus sneller werkt.

Wil je aan de slag met de nieuwe versie van WordPress? Maak kennis met onze WordPress-hostingpakketten. Met onze handleiding voor WordPress ben je in no time vertrokken.



Bron afbeeldingen: WordPress

Ontvang handige tips voor je domeinnaam en blijf op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen met onze maandelijkse nieuwsbrief. Krijg je 'm liever niet meer? Afmelden kan net zo eenvoudig als aanmelden.


X